Personvern

Om dette nettstedet:
Nettstedet nrkbutikken.no eies og drives av NRK Aktivum AS, som er et heleid datterselskap av Norsk Rikskringkasting AS. NRK Aktivum tar hånd om NRKs kommersielle virksomhet. Du kan lese mer om NRK Aktivum på www.nrkaktivum.no. NRK Butikken selger lisensprodukter som er utviklet i samarbeid med ulike lisenspartnere, med spesialkompetanse innenfor hvert enkelt produktområde. Lisensproduktene er basert på NRKs merkevarer, programarkiver og nye produksjoner på TV, radio og nett. Formålet med nettsiden er netthandel.

Persondata: 
NRK Butikken er ansvarlig for at behandlingen av persondata skjer i samsvar med norsk lov. NRK Butikkens ansatte er behandlingsansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet. Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere. Det er kun ansatte i NRK Butikken med underleverandører som har tilgang til opplysningene. 

Du gir informasjon om deg selv ved registrering av ordre/kjøp i vår nettbutikk, ved opprettelse av kundekonto, eller ved direkte henvendelse på telefon eller e-post. For å kunne levere varene du har bestilt, og kontakte deg med informasjon og oppdateringer relatert til bestillingen din, innhenter vi følgende personopplysninger: Navn, adresse, e-postadresse og evt. telefonnummer. Det er frivillig å opplyse om telefonnummer. Vi ber om det fordi Posten/Bring bruker det for å varsle deg om pakker som kommer.

Opplysningene legges inn og lagres når du bestiller en vare. Vi er pålagt å lagre denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og til eventuell garanti- og returhåndtering. 

Dersom du ønsker det kan du opprette en kundekonto i NRK Butikken. Det gjør neste handel enklere, ved at dine personopplysninger legges inn automatisk ved neste ordre. Du vil også få tilgang til din ordrehistorikk. 

Opplysningene kan deles med underleverandører når det er hensiktsmessig og nødvendig for å håndtere din ordre. Slike underleverandører kan behandle personopplysninger på vegne av NRK Butikken. Disse bedriftene har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for oss.

E-poster: 
Vi benytter oss av tredjepartsløsning, SparkPost, for å håndtere utsendelse av e-poster. Dette medfører at informasjonen som sendes ut, inkludert din e-postadresse, vil kunne ligge lagret hos tredjeparten så lenge de tar vare på logger for utsendelse. Eksempel på e-poster kan være ordrebekreftelse, “Glemt passord” e-post, og andre nødvendige meldinger direkte knyttet til din bruk av nettsiden. Vi forplikter oss til å ikke dele informasjonen din med øvrige parter, samt til å kun benytte den til de punktene som er nevnt her.

Våre underleverandører:
POSTEN/BRING: Frakt/levering av varer

NETS: Gjennomfører den økonomiske transaksjonen på vegne av NRK Butikken. Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår. Du kan lese mer om vår betalingsløsning og sikkerhet her

APSIS: Utsendelse av nyhetsbrev (kun e-postadresse)

NY MEDIA AS: Teknisk drift og vedlikehold av nettstedet

FACEBOOK: Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering. Kun relevant dersom du benytter Facebook.

GOOGLE ANALYTICS: Analyseverktøy for anonyme data. Brukerstatistikk 

Nyhetsbrev:
Om du ønsker kan du registrere deg som mottaker av vårt nyhetsbrev på e-post. Påmelding til nyhetsbrev er gratis og ikke bindende. Du oppgir kun din e-postadresse. Du kan når som helst si opp abonnementet: Enten ved å benytte linken «Avregistere» øverst i nyhetsbrevet, eller du kan kontakte oss på e-post: butikken@nrk.no.

Når du avslutter ditt abonnement flyttes informasjonen din til en liste over avmeldte abonnenter. På den måten er du sikret at du ikke mottar fremtidige utsendelser. Dersom du ønsker å slette denne informasjonen kan du ta kontakt med oss.

Oppbevaring/sletting av data: 
I følge Personopplysningsloven har du retten til innsyn i hvilke personopplysninger vi har lagret om deg. Du kan også kreve retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger. 

Vi beholder kundeinformasjon så lenge kundekontoen er aktiv eller etter behov for å levere tjenester og kunne overholde våre juridiske forpliktelser. 

Vi kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld. 

Kontakt oss på e-post: butikken@nrk.no eller telefon 452 79 507 dersom du vil ha innsyn i, få utlevert, korrigert eller slettet personopplysningene som er lagret om deg.

Dersom du mener at NRK Butikken ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no

Rettslig grunnlag:

Samtykke: NRK Butikken behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som å bestille varer. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med deg.

Rettslig forpliktelse: NRK Butikken behandler personopplysninger som er nødvendige for kunne gjennomføre bestillinger, og av hensyn til etterlevelse av rettslige forpliktelser eller relevant lovgivning, slik som bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

Berettiget interesse: Vi behandler uidentifiserbar personinformasjon slik som adferdsmønstre ved bruk av nettstedet. Denne informasjonen brukes til å analysere hvordan våre tjenester benyttes, slik at vi kan forbedre våre produkter og tjenester samt tilpasse informasjon og markedsføringstiltak. 

Informasjonskapsler/cookies:
Nrkbutikken.no benytter seg av informasjonskapsler (cookies), dvs. samle anonyme, statistiske data om alle besøkende på nettsiden, men som ikke identifiserer deg som person. Dette er noe de aller fleste nettsteder gjør, og dataene benyttes til å forstå hvordan nettstedet brukes, slik at vi kan sørge for at det fungerer best mulig. 

En cookie (informasjonskapsel) er en liten datafil som lagres i nettleseren på datamaskinen din. Den husker på hvilke produkter du legger i handlekurven, og hvor mange du har valgt av hvert produkt slik at du slipper å starte på nytt hvis du blir avbrutt i handlingen. En såkalt ”hard cookie” kan i tillegg kjenne deg igjen neste gang du besøker nettbutikken vår, men hvis du ønsker det kan du slette cookies i nettleseren din etter at du har gjennomført bestillingen. Dette er standard teknologi som benyttes på de fleste nettsteder i dag. Flertallet av nettlesere som Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome er innstilt til å akseptere cookies automatisk. Du kan selv gå inn i innstillingene i din nettleser og deaktivere denne funksjonaliteten. Merk at denne innstillingen kan føre til at enkelte nettsteder ikke fungerer optimalt. Du kan lese mer om informasjonskapsler (cookies) her.

KILDE: nettsiden
FORMÅL: Kontrollere om nettleseren støtter javascript eller ikke
INFORMASJONSKAPSLER: has_js
VARIGHET: Session

KILDE: nettsiden
FORMÅL: Brukes når man logger på siden
INFORMASJONSKAPSLER: SESSS__________
VARIGHET: Session
 
KILDE: Google Analytics
FORMÅL: Samle informasjon om hvordan besøkende bruker nettsiden. Vi benytter denne informasjonen for å lage rapporter som videre brukes for å forbedre nettsiden. Informasjonskapslene anonymiserer all informasjon. Det vil si at informasjonen kun sier noe om antall besøkende på nettsiden, hvor disse kommer fra og hvilke sider de besøker.
INFORMASJONSKAPSLER: _unam, _utma, _utmb, _utmc, _utmt, _utmz, _ga, gat. 
 
Du kan lese mer om de ulike informasjonskapslene og deres funksjon hos Google her.

Kontaktinformasjon
Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er:

NRK Butikken AS
Postboks 85000 Majorstuen, 0340 Oslo
butikken@nrk.no
Tlf. 452 79 507