Salgs- og leveringsbetingelser

Vi takker for oss
NRK Butikken ble lagt ned den 01.02.2021, men vi fortsetter samarbeidet med store og små lisenspartnere over hele landet, som på lisens fra oss utvikler produkter basert på kjente og kjære NRK-konsepter for både barn og voksne.
Produktene vil du fortsatt finne i faghandelsbutikker over hele landet samt på diverse nettbutikker og på produsentenes egne hjemmesider.
Se oversikt her:

https://www.nrkbutikken.no/tekstside/vi-takker-oss

Har du spørsmål vedrørende returer og reklamasjon, ta kontakt med oss på butikken@nrk.no

Angrerett
Som forbruker har du 14 dagers ubetinget angrerett. Du behøver ikke å oppgi noen som helst grunn for å bruke angreretten, men du må holde fristen. Du kan på de fleste varer åpne emballasjen og undersøke varen. Ved kjøp av forseglede videofilmer/DVD-er, CD-er og programvare vil angreretten falle bort om forseglingen brytes. 
Du har rett til å bruke angreretten på brukte varer, men dersom varen er brukt på en sånn måte at verdien er blitt forringet, kan du risikere å ikke få hele beløpet tilbake ved bruk av angreretten. Hvor stor forringelsen er, vurderes konkret i det aktuelle tilfellet..
 
Angreretten gjelder alle varer bortsett fra digitalt innhold. Ved nedlastning av digitalt innhold, dvs. data som blir fremstilt og levert i digital form, som musikk og lydbøker, og som ikke leveres på et fysisk medium før utløpet av angrefristen, avskjæres angreretten allerede når leveringen påbegynnes. Det vil derfor ikke bli aktuelt med noen form for kompensasjon for levert tjeneste i disse tilfellene
 
 Angrerettloven griper ikke inn i rettigheter du har etter bl.a. forbrukerkjøpsloven hvis det skulle oppstå mangler eller forsinkelser. Dersom du beholder varen, kan du på visse vilkår kreve prisavslag, omlevering (ny vare), erstatning eller heve kjøpet (få pengene tilbake). Du må da reklamere innen rimelig tid etter at du oppdaget feilen/mangelen. Har du spørsmål om angrerettloven, forbrukerkjøpsloven eller andre regler som angår deg som forbruker, kan du kontakte Forbrukerrådet på tlf. 815 58 200. Internettadresse: http://www.forbrukerportalen.no
Du må selv betale returfrakt dersom du angrer på din bestilling.
Dersom du ønsker å returnere en vare må angrerettskjema legges ved varene du returnerer. Angrerettskjemaet legges ved alle utsendte varer, og kan også lastes ned her
 
Tilbakebetaling

Så snart vi har mottatt og behandlet varene du har returnert, vil salgssummen inkl. frakt bli tilbakeført innen 14 dager fra den dagen vi mottok din henvendelse. Tilbakebetaling vil skje til det kredittkortet du benyttet ved bestilling.

Vi forsøker å løse evt. tvister i minnelighet, og vil ellers følge Forbrukertvistutvalgets avgjørelser. Forøvrig henvises til angrerettloven og kjøpsloven.
 
Etter 28.02.2021 er NRK Butikken ikke lenger virksom og det er ikke lenger mulig å returnere varer.