Salgs- og leveringsbetingelser

NRK-butikken selger produkter som er basert på, eller har sitt utspring i, NRKs programarkiver og løpende produksjon i TV, radio og på nett. Gjennomført bestilling innebærer at du godkjenner våre kjøpevilkår og samtykker til at du registreres i vårt kunderegister. 

Bestilling
En bestilling via internett er gjennomført når du mottar en ordrebekreftelse fra oss. Vi kan ikke garantere at vi kan levere alle varene du har bestilt. Vi inngår ikke avtaler med mindreårige (under 15 år) uten foresattes godkjenning.
 
Priser
Prisene i NRK-butikken oppdateres jevnlig. Det vil derfor være eksempler på at et produkt endrer pris fra en uke til en annen. Vi tar forbehold om trykkfeil eller feil grunnet tekniske årsaker. Priser på våre varer angis i norske kroner inklusive moms.
Ved salg og nedsatte priser, gjelder tilbudet så langt lageret rekker, der det ikke er oppgitt en bestemt sluttdato for salget.
 
Porto/frakt
For å gjøre det enkelt og oversiktlig for deg som kunde fakturerer vi kr 49,- i porto på alle bestillinger. Du blir bare belastet med porto én gang per bestilling, slik at frakten blir billigere for deg jo flere produkter som bestilles.
 
Levering
Leveringstidene er forventede leveringstider. Bestillinger blir normalt sendt innen 1-3 virkedager. Postens leveringstid ut til kunden kommer i tillegg; 2 – 4 virkedager. Produkter som er bestillingsvare tar ytterligere noen dager å levere, avhengig av leverandør.
Hvis foresendelsen antas å få plass i postkassen din, sendes den som A-post. Dersom postbudet anser at den er for stor for å få plass i postkassen din, vil forsendelsen bli levert til Postkontoret/Post i butikk i ditt område, og du vil få en hentemelding fra Posten.
 
Fra 1.august 2018 leverer NRK-butikken kun til adresser i Norge.
 
Forsinkelse
Uforutsette forsinkelser kan oppstå. Leveringsproblemer som vi kjenner til, får du alltid informasjon om dersom du har lagt inn en e-postadresse vi kan kontakte deg på.
Ved forsinkelse, eller dersom varen ikke blir levert - og dette ikke skyldes kjøperen selv eller forhold på kjøperens side - har kunden rett til å heve kjøpet. Pengene vil i så fall bli tilbakebetalt innen 14 dager. Se forøvrig eget punkt om angrerett.
 
Restordre/delleveranse
Restnoterte titler vil bli ettersendt portofritt så snart vi mottar dem fra leverandørene.
 
Uavhentede pakker

Uavhentede pakker blir fakturert med et returgebyr:
 Opptil 3 kg. - faktureres med kr. 100,- pr. pakke.
 Over 3 kg. - faktureres med kr. 200,- pr. pakke.
 Faktura sendes i posten. Er bankkort allerede belastet, blir beløpet trukket fra på kreditnotaen.

 
Forhåndsbestilte produkter
Forhåndsbestilte produkter leveres på lanseringsdato som angitt på produktsiden. Vær oppmerksom på at utgivelsesdatoer kan forandres.
 
Avbestilling
Varer vi ikke kan levere, restnoteres ikke, men må bestilles på nytt. Hvis vi må slette noe i bestillingen din, får du melding om det via e-post.
 
Moms/mva
Bøker og lydbøker har som hovedregel momsfritak i Norge. For momspliktige varer er prisen som vises på nettsidene inkludert mva. Moms for digitale produkter er under utredning av norske myndigheter.
 
Kjøp av digitale produkter
Digitale produkter må lastes ned innen 30 dager etter kjøp, og hvert produkt kan lastes ned 10 ganger. Kjøp av digitale produkter er portofritt.  
 
Reklamasjon/defekt vare

Er varen skadet, har feil eller mangler, erstatter vi denne uten ekstra omkostninger for deg. Reklamasjon må skje senest 2 år etter at varen er mottatt, eller etter 5 år ved prosuksjonsfeil på produkt som er ment å vare lenger. Kontakt oss på e-post butikken@nrk.no så sørger vi for at du får tilsendt et nytt eksemplar så raskt som mulig. Porto for retur av defekte varer dekkes i sin helhet av NRK-Butikken.
 
Angrerett
Som forbruker har du 14 dagers ubetinget angrerett. Du behøver ikke å oppgi noen som helst grunn for å bruke angreretten, men du må holde fristen. Du kan på de fleste varer åpne emballasjen og undersøke varen. Ved kjøp av forseglede videofilmer/DVD-er, CD-er og programvare vil angreretten falle bort om forseglingen brytes. 
Du har rett til å bruke angreretten på brukte varer, men dersom varen er brukt på en sånn måte at verdien er blitt forringet, kan du risikere å ikke få hele beløpet tilbake ved bruk av angreretten. Hvor stor forringelsen er, vurderes konkret i det aktuelle tilfellet..
 
Angreretten gjelder alle varer bortsett fra digitalt innhold. Ved nedlastning av digitalt innhold, dvs. data som blir fremstilt og levert i digital form, som musikk og lydbøker, og som ikke leveres på et fysisk medium før utløpet av angrefristen, avskjæres angreretten allerede når leveringen påbegynnes. Det vil derfor ikke bli aktuelt med noen form for kompensasjon for levert tjeneste i disse tilfellene
 
 Angrerettloven griper ikke inn i rettigheter du har etter bl.a. forbrukerkjøpsloven hvis det skulle oppstå mangler eller forsinkelser. Dersom du beholder varen, kan du på visse vilkår kreve prisavslag, omlevering (ny vare), erstatning eller heve kjøpet (få pengene tilbake). Du må da reklamere innen rimelig tid etter at du oppdaget feilen/mangelen. Har du spørsmål om angrerettloven, forbrukerkjøpsloven eller andre regler som angår deg som forbruker, kan du kontakte Forbrukerrådet på tlf. 815 58 200. Internettadresse: http://www.forbrukerportalen.no
Du må selv betale returfrakt dersom du angrer på din bestilling.
Dersom du ønsker å returnere en vare må angrerettskjema legges ved varene du returnerer. Angrerettskjemaet legges ved alle utsendte varer, og kan også lastes ned her
 
 
Tilbakebetaling

Så snart vi har mottatt og behandlet varene du har returnert, vil salgssummen inkl. frakt bli tilbakeført innen 14 dager fra den dagen vi mottok din henvendelse. Tilbakebetaling vil skje til det kredittkortet du benyttet ved bestilling.

Vi forsøker å løse evt. tvister i minnelighet, og vil ellers følge Forbrukertvistutvalgets avgjørelser. Forøvrig henvises til angrerettloven og kjøpsloven.