Handlehjelp for digitale produkter

Hvordan kjøper jeg et digitalt hørespill?
Når du skal kjøpe et digitalt produkt, klikker du helt enkelt på den rosa kjøpsknappen. Så snart kjøpet er gjennomført vil du få tilgang til den digitale filen, som så kan lastes ned. Lenke til nedlasting sendes deg på e-post. Lenken kan også lastes ned via "Min NRK-butikk" når du er logget inn på siden. 

Hvordan spiller jeg av et digitalt hørespill?
Det digitale hørespillet kan spilles av på PC/Mac, mp3-spiller, eller mobiltelefon som støtter mp3.

Hvordan får jeg lastet ned innholdet til PCen eller Macen min?
Når betalingen er gjennomført kan du laste ned den digitale filen i en zip-fil og lagre hørespillet på din datamaskin eller ditt brett. Hørespillet lasets ned som en mp3-fil. 

Hvordan kan jeg flytte hørespillet fra PC/Mac til mobil?
Du kan overføre filene fra PC til mobil ved å koble mobilen til PCen, enten ved hjelp av en USB-kabel, infrarødt eller Bluetooth. Deretter flytter du filene over til mobilen via Windows Utforsker (PC), Finder (Mac) eller Windows Media Player. Hvis du har en iPhone eller iPod kan du bruke iTunes til å flytte mp3-filene over.
 
Hva gjør jeg hvis jeg har glemt passordet?
Hvis du har glemt passordet kan du få det tilsendt ved å klikke "Logg inn" og deretter "Bestille nytt passord".
 
Hva betyr det at innholdet er DRM-fritt?
At innholdet er DRM-fritt betyr at det ikke har kopisperre. Det betyr at den digitale filen ikke er begrenset til kun den PCen/Macen eller mobilen den ble kjøpt på, men at den også kan overføres til andre bærbare enheter (inkludert iPod).
 
Du har lov til å overføre innholdet til en PC/Mac eller bærbar enhet som tilhører deg selv eller din nærmeste familie og nære venner. All annen kopiering og spredning av filene er forbudt. Innholdet kan kun benyttes til privat bruk. Utleie, offentlig fremføring eller kringkasting kan kun skje etter skriftlig avtale med utgiver.

Hva betyr det at innholdet er vannmerket?
Mp3-filene du handler i nrkbutikken er digitalt vannmerket for å verne det opphavsrettslige beskyttede materialet mot ulovlig bruk. Vannmerket viser at filene man har lastet ned tilhører den som har kjøpt produktet.

Dersom disse filene blir distribuert på ulovlig måte kan de spores tilbake til kjøper og man kan bli gjort ansvarlig for dette. Det er kjøpers ansvar at  mp3-filen ikke spres videre eller benyttes til annet enn privat bruk.

Vannmerket består av ikke hørbar eller synlig informasjon i de digitale filene. Vannmerket påvirker ikke filformatet og kompliserer ikke nedlasting eller bruk av MP3-lydbøkene.

Opphavsrett
Alt innhold du kjøper igjennom NRKbutikken.no er forskriftsmessig rettighetsklarert, og alle digitale filer er beskyttet av norsk lovgivning om opphavsrett. Brudd på opphavsretten kan resultere i erstatningskrav.

Hvorfor finner jeg ikke hørespillet jeg leter etter?
Som hovedregel ønsker vi å lansere både hørespill i både fysisk og digital versjon. I noen tilfeller kan det allikevel være forhold som gjør at vi ikke har mulighet til å tilgjengeliggjøre innholdet digitalt. Det kan eksempelvis være fordi enkelte forfattere/rettighetshavere ikke ønsker at verkene deres skal tilgjengeliggjøres digitalt.  

Lydkvalitet
Hørespillene du kjøper i nettbutikken er i MP3-format i 320 kbps stereo.