Betaling og sikkerhet

Betaling: 
For å handle i nettbutikken må du benytte kredittkort (VISA eller Mastercard). Ved bestilling taster du inn kredittkortnummeret ditt, utløpsdatoen, og en verifiseringskode (3 siffer bak på kortet). Når du har gjort dette vil du bli bedt om å identifisere deg ved å bruke en kodekalkulator eller et annet sikkerhetsinstrument som du har fått utlevert av banken din (og som du benytter i forbindelse med pålogging til nettbanken din).

Hvis du kjøper en tjeneste som vil bli tilgjenglig for deg umiddelbart (e-bøker eller nedlastbare hørespill) vil kortet ditt bli belastet umiddelbart.

Hvis varen må sendes med post, vil det bli utført autorisasjon på kredittkortet ditt. Det blir da kontrollert at kortet er ekte og at det er dekning på kortet. Hvis dette er i orden vil det beløpet du ønsker å handle for bli reservert for den aktuelle bestillingen, og kan dermed ikke benyttes av andre enn NRK så lenge ordren eksisterer. Pengene trekkes først når varene sendes fra vårt lager.

Hvis du kansellerer ordren vil beløpet som er reservert bli frigjort i løpet av et par dager. Når varen sendes til deg vil det reserverte beløpet bli belastet kortet.

Personvern/sikker netthandel:
All informasjon behandles i hht. personvernloven. Vi vil ikke viderebringe den informasjonen du legger igjen om deg selv når du handler hos oss. Den vil heller ikke være tilgjengelig for andre enn de som har behov for den for å håndtere bestillingen. For å kunne håndtere din bestilling, lagres navn, leveringsadresse og e-postadresse. Dersom du ønsker at disse opplysningene skal fjernes, kan du henvende deg til oss på butikken@nrk.no, og vi vil sørge for at de slettes. Passord til din personlige side (Min NRK-butikk) er kryptert, og er ikke tilgjengelig for andre enn deg selv. Du kan lese mer om personvern i NRK Butikken her.

Betaling med kredittkort er trygt og enkelt. Vi samarbeider tett med Nets og Teller for å sørge for en rask prosessering av din kredittkortinformasjon og alt foregår i meget sikre former.

NRK-butikken benytter Nets sin betalingsløsning (Netaxept) som er sertifisert i henhold til både internasjonale og nasjonale sikkerhetsstandarder. NRK-butikken lagrer ikke kredittkortopplysninger. Alle kredittkortopplysninger håndteres av Nets. Nets er PCI DSS sertifisert. Kortdata fra nettbutikken blir sendt over internett kryptert ved hjelp av SSL. Ingen får fysisk se ditt kredittkortnummer gjennom hele betalingsprosessen.

Kredittkortsjekk: 
Alle transaksjoner som blir foretatt på nettsiden blir sjekket av Nets. Det må være dekning på kortet som benyttes, og det kan ikke være sperret. Din kredittkortinformasjon sendes direkte til Nets via en sikker linje, og blir ikke lagret på våre servere.